Сребърен медал в дисциплината 2000 метра стийпълчейз на IV Европейски мастърс

...
Сребърен медал в дисциплината 2000 метра стийпълчейз на IV Европейски мастърс
Коментари Харесай

Зам.-кмет на Стара Загора спечели сребро от Европейските мастърс игри в Торино

Сребърен орден  в дисциплината 2000 метра стийпълчейз на IV Европейски мастърс игри завоюва Красимира Чахова, заместник-кмет на Стара Загора. Златото в дисциплината е за представителката на Русия Олга Савойская. 
„ Щастлива и удовлетворена съм от представянето си. За мен това беше едно дълго и мъчно завръщане на пистата. След последното ми присъединяване на Световните мастърс игри в Оуклънд, Нова Зеландия през 2017-а, 6 месеца лекувах травма в „ ахилеса ”, възобновяване беше тежко и постепенно. Докато преди шест години на Световните мастърс игри на същия стадион „ Примо Небиоло ” завоювах цялостен комплект медали, в този момент задачата ми беше да съм здрава и да мога още веднъж да се състезавам ”, споделя Чахова. 
До края на игрите, които се организират от 26 юли до 4 август в италианския град Торино, тя се надява с останалите старозагорски спортисти да завоюват още медали. Николай Трънков ще започва на 800 м, а представителите ни в бадминтона са Христо Михалев, Митко Чавдаров и Нася Иванова. 
В Европейските мастърс игри тази година вземат участие над 10 хиляди спортисти от 60 страни в 32 типа спорт и 3 параолимпийски спорта. Освен европейски в игрите вземат участие и състезатели от Индия, Южна Африка, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Япония, Аржентина, Китай, Бразилия, Сингапур, Мексико, Канада, Съединени американски щати, Малайзия и Монголия. Най-възрастният представител е 93-годишният чех Вацлав Хейда, който взе участие в лекоатлетическите дисциплини. Европейските първенци на бадминтон - двойки старозагорците Пламен Михалев и Тихомир Киров пропущат игрите, тъй като след седмица са на Световно състезание за ветерани в Полша.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР